TESTEN

Wij (dierenarts en ik) zullen er naar streven om erfelijke aandoeningen/ziektes/afwijkingen zoveel mogelijk uit te sluiten  en de katten daar waar nodig is te laten testen op o.a.

Felv, Fiv, HD (heupen), PL (Patella Luxatie) HCM (hart), PKD (nieren), Giardia (diarree/parasiet) en schimmel. Helaas is het niet mogelijk om alles uit te sluiten, maar we doen ons best. Alles voor onze Coons en nazaat. Het is ook vooral belangrijk voor u, dat uw fokker u ook steunt bij (on)voorzienbaar slecht nieuws.

Hier is altijd een luisterend 👂

De testen, datums en uitslagen, staan bij iedere kat vermeld. Als er achter de test "volgt" staat, dan zal de testuitslag nog volgen. Sommige blijvers uit eigen lijnen zijn niet op alles getest, dit vanwege er al generaties vooraf in de Cattery getest en aanwezig zijn. 

(Wij fokken niet met katten met een genetische positieve uitslag, tevens is tot heden nog geen verhuisd kitten, overleden aan hcm en alle ziektes, genoemd in de dna testen. Dus ons moto, fok met gezonde dieren, zover je kan bepalen met testen. En nee, je kan niet alles bij het levende wezen testen. En ja er zijn andere meningen om niet alle ziekte dragers uit te sluiten voor fok, maar deze manier van fokken laten wij over aan andere fokkers.

Wij hebben uitvoerig met onze specialist het probleem HCM bij katten besproken en zijn het eens dat je als fokker, niet alle ziektes kunt uit sluiten. Een echo testen is en blijft een moment opname en na 5 jaar is er nog niet met zekerheid te zeggen dat de kat HCM vrij is. Fokkers kunnen pas met 85% zekerheid zeggen dat hun katten HCM vrij zijn, na 5 jaar jaarlijks echo testen te doen. Hoe meer generaties Negatief zijn, is wel minder kans. Wij testen, maar garantie op het het leven blijft een moeilijk iets.

Garantie is ook dat de fokker ervoor u is,

bijstaat en meeleeft!!

 

Vooropstellen sommige overlijdensgevallen, ongeval of ziektes kunnen zowel fokker als de 1e nieuwe eigenaar niet voorkomen. Zo is FIP een voorbeeld en uitsluiting van erfelijkheid en garantie. Wij doen alles in onze macht om de verschrikkelijke ziektes te voorkomen, maar helaas is ook dit onontkoombaar.

Bij aankoop ontvangt u een garantiecontract op overlijden bij erfelijke ziektes van ons.  Buiten de wettelijke 6 mnd garantie geven wij extra garantie tot de leeftijd van 12 maanden. Wij laten u niet in de kou staan. Bij overlijden, stelt u ons dan a.u.b. altijd op de hoogte en laat sectieplegen voor het afscheid nemen van uw maatje.

Belangrijk!!

U wordt gehoord, wij leven mee met het verdriet en in sommige gevallen, komen wij u ook te gemoed in de (deels) aanschaf kosten van een nieuw kitten wanneer u hier aan toe bent. Als wij u (deels) tegemoetkomen, dan doen wij dit automatisch via ons contact en direct. Het verzacht het verdriet nooit, maar wij laten u echt niet in de kou staan.

De butler krijgt altijd een bepaalde tijd in het voorstel van tegemoetkoming vanuit ons als fokker. (voorwaarden en tijd wordt in het contact en/of latere voorstel genoemd). Zolang wij fokker zijn, zal er van ons voorstel gebruikt gemaakt kunnen worden. 

 

Meer informatie over de geteste ziektes: 

HCM

 

Giardiatest 

 

Parasiet Test
Afbeelding – 91,3 KB 376 downloads

FIP

Valt buiten onze garantie voorwaarden in ons koopcontract.

Helaas is er voor FIP nog geen test uitgevonden, dus kunnen fokkers hier ook geen garantie op geven. 

Het is natuurlijk verschrikkelijk om dit als personeel en fokker van de kat mee te maken.

Verdrietig zeker, maar des te meer als de fokker niet thuis geeft.

 

Daarom hebben wij besloten om bij overlijden van uw kitten binnen 12 maanden leeftijd aan FIP u tegemoet te komen.

Deze tegemoetkoming is een nieuw kitten naar keuze voor een nieuw overeengekomen prijs, onder de volgende voorwaarden:

 

  1. Wij ontvangen een bericht vanwege gezondheidsklachten voor bezoek aan uw dierenarts
  2. Uw dierenarts belt ons (06223633xx), als u besluit het kitten te laten inslapen vanwege de FIP
  3. Wij ontvangen een factuur en bewijs op naam van het kitten, van de diagnose FIP, hand ondertekend door erkend dierenarts/specialist.
  4. Wij zijn niet aansprakelijk voor de zorg, dierenarts en specialistische zorgkosten
  5.  U stuurt ons een schriftelijk bewijs, hand ondertekend door specialist van overlijden. 
  6. U heeft bij ons een contract getekend en een 100% aankoopbedrag betaald voor uw kitten.

 

Gebit (gekeurd 12 wk)

 

Let op!! dat ook u regelmatig tanden blijft poetsen, zoals ik de kittens leer voor vertrek. Blijf alert bij de wisseltijd. Blijft er een dubbele tand zitten, wiebel hem zachtjes los. Wordt het tandvlees roder, geef dentisept tandpasta. Mail gerust voor advies en tips.

 

Schimmeltest

 

Gehele Cattery negatief (goed) getest!

Nieuwe test volgt als er een nieuwe 😻 is aangekomen in de Cattery. 

Screenshot Schimmeltest
Afbeelding – 170,2 KB 24 downloads

Kattenschimmel (ringworm)

 

Het behandelplan helpt u in een paar maanden van de schimmel af.

De cattery dient geen bezoek meer te ontvangen er mag geen kat in of uit de cattery! Vereniging moet op de hoogte gesteld worden.

En ieder moet behandelen.

Zwaar maar effectief behandelplan.

 

Veel suc6.

 

Bij vragen, mail gerust

Ringworm behandelplan
Afbeelding – 307,6 KB 520 downloads