Informatie * Vraag & Antwoord *

 

Hieronder een aantal vragen die wij regelmatig via de mail gesteld krijgen.


Vraag: Verkoopt u grote Maine Coons?

Antwoord: Ja, want de Maine Coon is al het grootste raskat soort onder de huisdieren. XXL is een verkoop praatje, dus laat u niets wijsmaken. Net als bij mensen kan niemand u de grote garanderen‼️


Vraag: Hoe oud zijn de ras kittens als zij mogen verhuizen?

Antwoord: Ras kittens verhuizen pas na 13 wk binnen NL met goedkeuring, chip en enting. Buiten Nederland vanaf 15 wk i.v.m. rabiës enting.


Vraag: Wat kost een Maine Coon (liefhebbers) kitten?

Antwoord: De europesche liefhebbers prijs is: € 1.350-€1.650 (fokverbod) afhankelijk van kleur(ogen/vacht)


Vraag: Kan ik een kitten ook zonder stamboom kopen bij u? Ik vind de kitten zo duur.

Antwoord: Nee, de Cattery verkoopt alleen kittens met alles er op en er aan. (De stamboom kost maar € 15, maar zegt zoveel meer over de gezondheid, lijnen van de voorouders (inteelt) en of de fokker zich aan de wet houd.


Vraag: Worden de kittens geënt?

Antwoord: Ja, de kittens krijgen met 12 wk een keuring met de benodigde enting voor vertrek binnen Nederland(excl. rabiës) 


Vraag: Zijn de kittens worm en vlooi vrij?

Antwoord: Ja


Vraag: Zijn de kittens gechipt?

Antwoord: Ja, de kittens hebben een chip voor zij gaan verhuizen. De chip wordt bij verhuizen geregistreerd op de n.a.w. van de koper


Vraag: Kan een kitten met een hond of andere huisdieren?

Antwoord: De Maine Coon is zeer sociaal en past met bijna alle huisdieren samen, zij wennen snel en zijn zeer tolerant en aanhankelijk naar mens en dier.


Vraag: Test u de fokdieren op erfelijke ziekten?

Antwoord: Ja, al de oudere dieren zijn uitvoerig getest. zie bij iedere Maine Coon de uitslagen. Testen


Vraag: Doet u ook mee aan shows?

Antwoord: Nee, de 😻😻 doen niet mee aan shows, dit is een bezigheid die niet voor de 😻 is weggelegd, 😻😻 besteden de tijd liever thuis. Maar u bent vrij om te showen.


Vraag: Mag ik met mijn kitten, later een nestje nemen?

Antwoord: NEE, castratie plicht en fokverbod stamboom met boete clausule. Wij verkopen niet voor de fok( 1 nestje=fokken). 


Vraag: Mag en kan ik een Maine Coon borstelen en kammen?

Antwoord: Ja, u moet een Maine Coon minimaal 1 maal per week borstelen, hij/zij heeft een volle en lange vacht. Zo voorkom je klitten in de vacht. In de ruitijd, kunt u met een natte hand door de vacht aaien om de losse haren te verwijderen. Kam niet meer dan 1x p.wk, dit geeft meer rui!


Vraag: Hoe vaak mag ik een kitten/kat vanaf afhalen ontwormen? 

Antwoord: 16 wk, 20 wk, 6 mnd, opvolgend 1 maal per kwartaal (3 mnd)  (of zie schema ontwormen EU Paspoort of website). Ook binnen katten!


Vraag: Hoe vaak moet ik een kat tegen vlooien behandelen?

Antwoord: U behandeld de kat bij vlooien, als u deze constateert. (advies neem Stronghold bij da)

Of ter voorkoming gebruik Bioöil, meer info mail mij.


Vraag: Moet ik mijn kat laten in-enten, ook als hij niet buiten komt?

Antwoord: hier zijn de meningen over verdeelt. U ent of laat de kat jaarlijks titreren, maar het is niet verplicht. Wij leggen de verantwoordelijkheid bij u als nieuwe eigenaar.


Vraag: Welke voeding eten de Coons?

Antwoord: een kat is een carnivoor, dus het beste is een hoog vleesgehalte voer. Geef graanvrije brokken, Blik: Smilla, Carny, vers rauw vlees, 1 x p.wk max vis.

zie:  Voeding


Vraag: Op welke leeftijd moet mijn kitten gesteriliseerd / gecastreerd worden?

Antwoord: in het contract is opgenomen voor 7 maanden en in België voor 5 mnd. (voorkoming van weglopen, hormonen vet en baarmoederontstekingen). Alleen in overleg en na schriftelijk advies van jou da, geven wij schriftelijk uitstel.


Vraag: Doen u katers aan buitendekking?

Antwoord: Nee


Vraag: Krijg ik tijdens bezoek direct de klik met het kitten? 

Antwoord: Ja/Nee, ervaring is bij de Maine Coon, dat de vertrouwensband pas echt komt na de verhuizing naar uw gouden mandje. Maine Coon is zeer gehecht aan zijn/haar butler. Hoe meer aandacht en tijd u geeft, des te meer u terug krijgt van uw maatje. Tot 13 weken zien zij de fokker als hun butler en zijn ze zeer gericht op hun butler na vertrek zal de kat (snel) naar u toetrekken, gezien alle kitten zeer sociaal en mens gericht zijn. Bezoek is meer even een live blik en knuffeltjes uurtje..

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

MC'B

Michel